Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els Dr. Calypso fan 20 anys i ho celebren amb un concert

El 18 d´abril de 1989, Sant Boi de Llobregat veia la primera actuació de Dr. Calypso, aquells nois joves que van pujar a un escenari amb l´excusa de participar en el 1r Reggae SunsBOIlplash Party. Allà va començar tot i, 20 anys després, ja poden dir amb la boca ben grossa que carreguen a l’esquena més de 500 concerts i 6 discos editats fins al dia d´avui. Alguns els han descrit com la banda d´ska i reggae més important del país. És per aquest motiu que ho volen celebrar avui dissabte 21 de març amb una festa amb col·laboracions de companys que han sigut d´una manera o altre part activa dels 20 anys de la banda. La cita avui a la sala Apolo de la ciutat de Barcelona.

Redacció
Redacció 21/03/2009

Un petit repàs

Després de gravar la seva primera maqueta al 1990, han editat quatre àlbums d’estudi, un doble CD en directe i dos recopilatoris. Early Years (2004) està dedicat als seus primers anys, i en ell es troba la seva maqueta, per primera vegada disponible en CD. The Best of Dr. Calypso (Groover, 2004) és un recopilatori exclusiu per a la seva distribució a Europa.

Són molt coneguts dins del circuit de música jamaicana internacional, prova d’això és la gran quantitat de temes seus que han aparegut a recopilatoris alemanys (United Colors of Ska, Speechless), japonesos (This Art Moon Ska Vol. 5), francesos (Let’s Skank) o nord-americans (100% Latin Ska volúmens 1 i 2). Han tocat per tot Europa i han compartit escenari amb grans figures de l’ska i el reggae com Laurel Aitken, The Skatalites o Toots and The Maytals.

Els membres

Sergi: Veu
Luis: Veu
Pablo: Teclats
Raül: Saxòfon, veu
Jordi: Guitarra
Enric: Trombó, veu
Fernando: Guitarra
Jordi: Trompeta, veu
Iñaki: Baix elèctric
Eric: Bateria