Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Els comuns veuen trencada la seva estratègia amb el sí de la CUP als pressupostos

ACN Barcelona .- El president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell, considera que la CUP s'ha “inventat” una fórmula per donar als pressupostos un vot a favor però “en diferit”: “De moment, llum verda. Però si al setembre no hi ha referèndum unilateral…”, ha afegit en una piulada a les xarxes després que els cupaires hagin condicionat el suport al Govern a la convocatòria d'un referèndum com a màxim al setembre. Al seu torn, el cap de files dels comuns al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, ha apuntat en un missatge a Facebook que els comptes només tenen de “positiu” que “fan fàcil imaginar-ne uns d'alternatius”. Domènech ha negat que siguin “els més socials de la història” i ha advertit: “Hi hauria diners si tinguéssim d'una vegada un Govern valent que s'atrevís a tocar l'IRPF a les grans fortunes, l'impost de Successions o sobre el Patrimoni”.

Redacció
Redacció 28/01/2017

L’aprovació dels pressupostos complica el calendari del nou partit de Colau

“La gent comuna fa anys que s'estrenyen el cinturó, ara els hi toca als de dalt. No és només una qüestió de justícia, ètica i decència, també és la forma més efectiva de sortir del cercle viciós d'austeritat i empobriment, impulsant el consum i modernitzant l'economia”, ha escrit Domènech en un comentari a les xarxes. Considera també que els números del Govern “deixen fora la immensa majoria de la població, alhora que estan fets a mesura pels privilegiats”.

El nou projecte de Colau tindrà que decidir-se abans d’hora

Per tot plegat, Domènech ha instat el sobiranisme progressista a reflexionar per què “trobant-se en majoria tant a la societat com al Parlament, deixa governar Convergència i imposar uns pressupostos amb importants carències socials”. N'hi hauria prou, assegura Domènech, en “apujar els impostos a qui més té i revertir les retallades. El poble de Catalunya es mereix uns pressupostos a l'altura del sofriment i dels sacrificis dels últims anys de crisi”, ha escrit. En aquest sentit, reclama una renda garantida de ciutadania i una “resposta ferma” contra l'emergència habitacional.

Relacionats