Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els bombers netegen els boscos destrossats pel temporal per prevenir incendis

|

- Publicitat -

El temporal de vent del cap de setmana passat ha deixat els boscos catalans plens d’arbres i vegetació caiguts, els quals, una vegada assecats, fan augmentar de forma important el risc d’incendi forestal. D’altra banda, les condicions actuals fan que els camins i pistes forestals siguin inaccessibles per als vehicles dels Bombers en cas de produir-se un incendi forestal.

Davant d’aquesta situació, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) ha pres una sèrie de mesures encaminades a la disminució dels risc d’incendi. Aquestes mesures han de permetre analitzar, diagnosticar l’actual situació i proposar mesures i accions que caldria realitzar abans de l’estiu que ve.

Publicitat

D’aquesta manera, els Bombers , a més d’atendre els serveis d’emergències habituals, treballen amb el suport dels auxiliars forestals contractats per la DGPEIS durant la campanya d’hivern per prevenir els incendis forestals.

Aquests auxiliars forestals realitzen, de forma habitual, una sèrie de tasques, com són el manteniment de les infraestructures antiincendis de la DGPEIS (punts d’aigua, torres de guaita, entre altres).

Davant de les circumstàncies excepcionals derivades del temporal de vent, aquestes unitats d’auxiliars forestals han estat destinades a treballs de prevenció forestal a les zones de Catalunya que han tingut els pitjors efectes del temporal.

En aquest sentit, els membres del cos dels Bombers estan treballant amb col•laboració amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge, en tasques de neteja i prevenció forestal en les zones on els efectes del temporal han estat més devastadors.

Dos vols de reconeixement del territori

La DGPEIS té previstos dos vols de reconeixement del territori, entre aquest dijous i aquest divendres, que tenen com a objectiu obtenir una visió general dels efectes del temporal, i permetre una millor planificació dels llocs i tasques més adients a realitzar en cada indret. També ha ofert a membres del departament de Medi Ambient i Habitatge i de la Diputació de Barcelona participar en aquests vols.

Des de fa més d’un any, els Bombers t treballen en l’aprofundiment del coneixement del risc, tot duent a terme feines per tal d’inventariar, conèixer millor i avaluar, quines són les instal•lacions, edificis i indrets de major risc. Aquest millor coneixement dels elements vulnerables permet una millor intervenció dels Bombers en cas d’emergència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut