Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

El Termcat presenta per primera vegada unes anàlisis de l’ús real de la terminologia en català

‘Estudis d’implantació terminològica: una aproximació en l’àmbit dels esports’ recull tres estudis sobre la implantació en l’ús real de termes propis de l’esgrima, l’escalada esportiva i l’hoquei sobre herba, de manera que es podrà conèixer si els esforços en adaptar nomenclatures són seguits per la societat. L’obra es publica dins la col·lecció ‘En Primer Terme’, coeditada pel Termcat i EUMO Editorial, la qual ofereix els documents que elabora o promou el centre en l’exercici de la seva activitat terminològica.

Redacció 14/11/2007

La sèrie ‘Papers’, que s’inicia amb aquest títol, recull les obres impulsades des de l’organisme per afavorir l’estudi, l’aprofundiment i l’obertura de noves perspectives en la recerca terminològica, mentre la tercera sèrie de la col·lecció, ‘Criteris i Mètodes’, acull els títols en què es descriuen aspectes metodològics o relacionats amb els criteris de fons de l’activitat terminològica.

L’obra s’ha presentat en el marc de la segona edició dels Espais Terminològics dedicats enguany a la incorporació de lèxic d’altres llengües.

El Termcat ha elaborat aquest primer estudi amb l’objectiu d’obrir noves vies per a l’avaluació de les actuacions de normalització i difusió de la terminologia catalana.