Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El TC desestima el recurs del PP contra la Llei d’igualtat

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat aquest dimarts el recurs que el PP havia presentat contra la Llei d’igualtat, concretament sobre el precepte de la paritat de gènere en les llistes electorals. El PP sostenia que aquest punt de la Llei vulnera els articles 6, 14, 16.1, 20.1, 23 i 68.5 de la Constitució. Per contra, el TC entén que les argumentacions dels populars no se sostenen i que la normativa no contradiu la Constitució. La disposició de la Llei d’igualtat que obliga les formacions a presentar llistes en què cap dels dos gèneres superés el 60% dels representants es va aplicar per primera vegada en les eleccions municipals del 27 de maig.

Redacció
Redacció 30/01/2008

Els populars havien presentat recurs contra aquest punt de la Llei perquè entenen que suposa una clara restricció de la lliure activitat dels partits polítics a l’hora de formar les seves candidatures (article 23 de la Constitució), i es contraposa al dret a participar en política a través de candidats lliurement escollits.

A més, segons els populars, vulnera el precepte constitucional que estableix la prohibició de discriminar per raó de sexe (article 14) i limita el lliure exercici dels partits polítics (article 6). També assenyalaven que limita la capacitat dels ciutadans de ser elegibles (68.5), afecta la llibertat d’ideologia (16.1) i afecta també a la lliure difusió del pensament (20.1).