Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

‘El sentit de la vida’

Títol: ‘El sentit de la vida‘ Autor: Francesc Torralba Editorial: Ara Llibres Pàgines: 124 Any d’edició: 2008 RESSENYA ¿Quin sentit té tot plegat? ¿Cap a on va la nostra vida? […]

Redacció
Redacció 08/02/2008

Títol: ‘El sentit de la vida
Autor: Francesc Torralba
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 124
Any d’edició: 2008

RESSENYA

¿Quin sentit té tot plegat? ¿Cap a on va la nostra vida? ¿Per què ens hem de morir?¿On anirem després de la mort? No són preguntes banals. Potser no podem respondre-les de manera concloent, però afloren en el nostre esperit quan, de tant en tant, ens aturem. A El sentit de la vida, el prestigiós teòleg i filòsof Francesc Torralba ens omple d’arguments lúcid i entenedors per trobar respostes a totes les preguntes que ens sorgeixen en la nostra incertesa de viure. Perquè, com diu l’autor: «La nostra cursa, en aquest món, és limitada per dos misteris que ens transcendeixen: el naixement i la mort.

No sabem quan haurem de baixar del tren. No sabem en quina estació pararem. No sabem, tampoc, quant de temps viuran les persones que estimem. No sabem res de tot això, però creiem que, si hem cercat, a través de la vida, la bellesa, la bondat, la veritat i la unitat, l’esforç no haurà estat debades. O, si més no, així ho esperem.»

Francesc Torralba i Roselló (Barcelona, 1967) és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1997). Actualment és professor catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i membre col·laborador de l’Institut Borja de Bioètica. Ha publicat més d’una quarantena de llibres: Pares i fills. L’aventura de trobar-se avui (Barcelona, 2003), ¿Un altre món és possible? Educar després de l’Onze de setembre (Barcelona, 2003), L’art de saber escoltar (2006), entre d’altres.

Compra’l a Llibres.cat