Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

El sector d’Anna Gabriel disposat a rebentar l’acord i fer caure el Govern

Endavant OSAN ha publicat un dur comunicat per fer balanç sobre l'acord de la CUP i Junts pel Sí i valorar què s'ha de fer de cara al futur. Parteix de la base que amb el pacte amb Junts pel Sí, l’esquerra independentista haurà de demostrar si continuen sent un instrument al servei de la classe treballadora o “si l’acord d'investidura es converteix en un instrument de CDC per sotmetre la CUP-CC als seus designis i a la seva estratègia”. Així doncs, el document recull un seguit d'actuacions amenaçadores sobre com s'hauria de comportar la CUP.

Redacció
Redacció 08/02/2016
Anàlisi de l'acord: baixada de pantalons de la CUP
 
El comunicat diu que la CUP-CC va rebaixar les seves línies roges de cara a una negociació sobre la governabilitat. i que es va anar endinsant en una dinàmica negociadora que donava per bo el full de ruta de Junts pel Sí a 18 mesos, que rebaixava les pretensions del pla de xoc.
 
 
Al text hi deixa caure de passada que “tot això requereix una autocrítica (…) i de determinats problemes interns en els quals no volem entrar en aquesta valoració pública”.
 
Víctimes per ser dones i d'esquerres
 
Afirmen que “l’embat de la dreta regionalista, mediàtic, acompanyat en els pitjors moments de l’assetjament sobre les portaveus de la CUP-CC que ha afectat especialment les dones del grup parlamentari i que s’ha visualitzat com una campanya d’assetjament masclista davant del qual és imprescindible una reacció contundent”. Així doncs, expliquen per aquesta pressió defensar les teories de la CUP era com ser “dolent de la pel·lícula especialment per la seva posició en relació a la qüestió de la presidència”.
 
Valoració de l'acord: allò que no s'ha aconseguit
 
Segons Endavant no s’ha aconseguit “desplaçar CDC de la direcció del procés i situar-la en una posició subordinada respecte altres actors polítics”. També la CUP ha fracassat en “no aconseguir imposar una agenda social mínimament oposada a les polítiques d’austeritat” i, segons el corrent dirigit per Anna Gabriel, “no s’aconsegueix clarificar un camí efectiu cap a la independència real”.
 
Sentències que amenacen el govern
 
El text prossegueix: “l’acord incorpora un seguit de clàusules destinades exclusivament a humiliar la CUP-CC. Els elements procedimentals, simbòlics i de contingut que envolten l’acord vénen impregnats d’una lògica de capitulació i de submissió política inacceptables per a l’esquerra independentista i anticapitalista”.
 

Per acabar ambla visió que la CUP s'ha abaixat els pantalons Endavant afirma que només es podrà refutar si “si la CUP-CC duu a terme una acció sistemàticament coherent amb el programa amb què es va presentar el 27S”.

L'ANC és convergent

Sempre segons el comunicat d'Endavant, aquest període de tres mesos ha aconseguit posar en evidència que “la direcció de l’ANC avui està, en bona part, al servei dels interessos de CDC”.
 

Perilla l'estabilitat parlamentària
 
Aquí dos punts íntegres del comunicat que demostren el peu de guerra d'Endavant cap a la CUP.

 

“Creiem que l’esquerra independentista ha de considerar paper mullat totes les clàusules de l’acord que explícitament estan destinades a humiliar la CUP-CC i generar un relat que permeti maquillar el pas al costat que ha fet Artur Mas. No podem acceptar una clàusules imposades sota xantatge. L’esquerra independentista no pot acceptar cap tipus d’autocrítica imposada per la burgesia catalana. I encara menys admetem blanquejar la imatge de CDC i les seves corretges de transmissió al sí del sobiranisme.”
 
– Pensem que la CUP-CC pot i ha de dir alt i clar que té la clau per assegurar l’exercici efectiu de l’autodeterminació, i que en el moment en que consideri que les passes cap a la independència són en realitat caminar en cercles per perpetuar el processisme, farà caure el govern.

Fins quan aguantarà Poble Lliure?

Dins la CUP es parla de la “CUP autèntica” la propera a David  Fernàndez i encapçalada de forma visible dins la formació per Poble Lliure i de la 'CUP antitot' que seria la liderada per Anna Gabriel i Endavant OSAN. Davant aquest comunicat, Poble Lliure s'hauria de preguntar quin límit té la seva paciència.

Relacionats