Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El “Rock a la Mar” es farà al Port de Dénia, tot i la prohibició de la Generalitat Valenciana

La prohibició s’esten de la Generalitat valenciana és aplicable a totes les activitats reivindicatives i catalanistes de la zona, com són el Festival Rock a a la Mar o la Cantada d’Havaneres, mentre que permeten que s’hi instal·li una fira d’atraccions. Davant d’això, l’Ajuntament de Dénia manté l’emplaçament del Rock a la Mar 2007 al port del municipi. Prop de 1.000 persones ja havien reservat ahir lloc per acampar al festival.

Redacció 25/07/2007

Ara fa uns dies, directe!cat us va anunciar que l’executiu de Francesc Camps volia evitar la celebració del festival Rock a la Mar al Port de Dénia.

Doncs ara, Cultura21 informa que l’Ajuntament de Dénia, amb govern de coalició del PSPV-PSOE i el Bloc Nacionalista Valencià (BNV), manté l’emplaçament del Rock a la Mar 2007 al port del municipi, tot i que la Generalitat Valenciana n’ha denegat el permís per celebrar el festival en la seva localització habitual. El regidor de Cultura, Pau Reig, ha anunciat que avui començarà el muntatge de l’escenari i l’acondicionament de la zona d’acampada al lloc previst, a l’espera de la resposta definitiva a l’al·legació que el consistori ha presentat contra la desautorització de Ports. Ahir mateix Reig va enviar tota la documentació al conseller d’Infraestructures, Mario Flores, que és qui té competències sobre Ports. En el seu moment Ports va adduir que en aquesta època hi ha un elevat trànsit portuari.

L’Ajuntament fins i tot ha reforçat les mesures de seguretat i neteja a la zona. Prop de 1.000 persones ja havien reservat ahir lloc per acampar a un festival que es preveu que aplegui milers de persones d’arreu del País Valencià i també d’altres indrets dels Països Catalans, com ha passat en les edicions passades. Hi actuaran durant els dies 27 i 28 de juliol els grups El Corredor Polonès, Gossos, Pirats Sound Sistema, Voltor, Soul Atac, Antònia Font, Lilit i Dionís i Mugroman. El festival està organitzat per l’Ajuntament i l’Associació DeCap i els concerts són tots gratuïts.