Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

‘El retorn d’Hug Roger’

Títol: ‘El retorn d’Hug Roger‘ Autora: Assumpció Cantalozella Editorial: Proa Col·lecció: A Tot Vent, 465 Pàgines: 328 Any d’edició: 2007 RESSENYA Hug Roger III tenia setze anys quan es va […]

Redacció
Redacció 23/10/2007

Títol: ‘El retorn d’Hug Roger
Autora: Assumpció Cantalozella
Editorial: Proa
Col·lecció: A Tot Vent, 465
Pàgines: 328
Any d’edició: 2007

RESSENYA

Hug Roger III tenia setze anys quan es va convertir en l’últim comte del Pallars en un marc històric tan conflictiu com el darrer tram del segle XV. L’anomenat «Senyor de les muntanyes» va ser un d’aquests nobles que la història ha de redescobrir. Hi ha historiadors que acusen Hug Roger des ser la causa principal que Catalunya rodolés pel desordre i la guerra; en canvi, altres, el veuen un home d’honor i un defensor de les llibertats del país. Fou l’únic noble català que Joan II no va perdonar a la Capitulació de Pedralbes, raó per la qual es va retirar al Pallars i va plantejar-se la creació d’un estat independent al cor dels Pirineus. Assumpta Cantalozella ens acosta els clarobscurs d’aquest personatge real i novel·lesc alhora, barrejant amors i desamors, episodis de bruixeria i el robatori, en els nostres dies, dels documents d’una exposició al Museu d’Història de Catalunya.

Assumpció Cantalozella va néixer a Santa Coloma de Farners. És llicenciada en filologia catalana i ha fet classes de llengua i literatura. Col·labora regularment al diari El Punt. Va participar en alguns llibres del col·lectiu «Ofèlia Dracs» i és autora de diverses novel·les i narracions. Ha obtingut un èxit remarcable amb les novel·les històriques El falcó del comte i Corpus de Sang.

Compra’l a Llibres.cat