Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El PSC-BCN sí que fa campanya per Hereu

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s’ha fet l’ofès per les crítiques de Montserrat Tura contra l’aparell del PSC barceloní, a qui acusa de fer campanya activa a favor d’Hereu de […]

Redacció
Redacció 11/02/2011

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s’ha fet l’ofès per les crítiques de Montserrat Tura contra l’aparell del PSC barceloní, a qui acusa de fer campanya activa a favor d’Hereu de cara a les primàries que dirimiran qui ha de ser el cap de llista socialista a les eleccions del 22 de maig.

Hereu va qualificar les crítiques d”insultants’ i va assegurar que era intolerable que Tura hagués estès ‘ombres’ sobre la neutralitat de la federació socialista barcelonina durant el procés. La pròpia web del PSC barceloní també ‘deixa clara l’absoluta neutralitat de l’organització en el procés de primàries’.

Però, sense conèixer les interioritats del PSC, qualsevol ciutadà de Barcelona pot veure perfectament com alguns locals socialistes situats a peu de carrer fan campanya descarada per Jordi Hereu, situant el logotip de la seva candidatura just a la porta d’entrada del local. Aquest és el cas, per exemple, de la seu que el PSC-Eixample té al carrer Roger de Llúria, inaugurada el setembre de l’any passat com a punt de contacte directe dels socialistes amb la ciutadania.

Però si bé aquesta era la funció del local fins fa quatre dies, durant la campanya de les primàries s’ha transmutat en la seu electoral d’Hereu, sense que això hagi comportat la retirada de cap dels logotips oficials del partit. La lectura que en fa el ciutadà que passa per davant, doncs, és clara: ‘PSC-BCN/Jordi Hereu-Ciutadà de Barcelona’.

A Tura, en canvi, el PSC barceloní tan sols li ha cedit un petit despatx en un primer pis de la seu del carrer Pau Claris.

PSC-Barcelona i Jordi Hereu 2011