Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El president de la Federació Catalana de Bitlles i ‘Bowling’, Premi President Companys del 2007

Joan Ricart, president de la Federació Catalana de Bitlles i ‘Bowling’ ha estat escollit aquest divendres com a guanyador del Premi President Companys d’enguany. Aquest premi, impulsat per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, s’atorga a aquelles persones o entitats que hagin destacat per la defensa i promoció de les seleccions esportives catalanes i del seu reconeixement internacional. Anteriorment l’han guanyat Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge l’any 2005 i el defensa del F.C. Barcelona Oleguer Presas el 2006.

Redacció
Redacció 26/11/2007

Ricart, amb discreció i treball ha aconseguit recentment el reconeixement internacional de la federació que presideix, aconseguint crear un precedent històric importantíssim com ho és el fet que les federacions catalana i espanyola convisquin dins la internacional amb total normalitat, a banda de ser un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional. Es tracta d’un dels esports més practicats al món amb més de cent milions de jugadors federats.

El jurat del Premi President Companys que s’ha reunit aquest divendres a Barcelona l’han inegrat, entre d’altres, Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya; Anna Pruna, secretària general de l’Esport; Ignasi Doñate, director general de Projecció Exterior d’Institucions Catalanes; Carles Macian, director del Consell Català de l’Esport; Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Catalanes; així com acreditats periodistes esportius i representants de diferents entitats catalanes com Òmnium Cultural.