Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

El president d’Aigües de Mataró presenta la seva renúncia després de saber-se que va fer un pont al comptador de casa seva

La Junta General d'Aigües de Mataró es reunirà aquest dijous en sessió extraordinària per abordar la destitució de l'actual president de la companyia, Xavier de Dòria. Segons una investigació interna, De Dòria va fer un pont al comptador del seu habitatge per subministrar aigua al local que té a tocar del bloc de pisos on viu. El cas va esclatar arrel de la denúncia pública que van fer les associacions de veïns, i els sindicats CCOO i UGT. L'Ajuntament el destituirà per la “irregularitat” en la instal·lació, però aclareix que no es tracta d'un cas de frau perquè “els consums d'aigua han estat sempre mesurats pel comptador i per tant s'han tingut en compte a l'hora de fer la facturació corresponent”. 

Redacció
Redacció 06/03/2013

L'alcalde de la ciutat, Joan Mora, ha informat aquest dimecres a la Junta de Portaveus les conclusions de l'expedient informatiu i demà la Junta General d'Aigües de Mataró el posarà sobre la taula per destituir l'actual president del Consell d'Administració, Xavier de Dòria. S'aprofitarà la reunió per nomenar el nou president, que encara no ha transcendit qui serà.

L'expedient es va obrir la setmana passada arrel de la denúncia pública dels sindicats CCOO i UGT, així com la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM). Segons detalla l'informe, el comptador que subministra l'aigua a l'habitatge de Xavier de Dòria, a la tercera planta d'un bloc de pisos al carrer Roger de Flor, té un pont cap al local situat al costat del bloc de pisos, del mateix propietari.

Aquesta pràctica suposa un incompliment del reglament que regula el servei d'abastament d'aigua de Mataró. Tot i això, des de l'Ajuntament no ho consideren un frau perquè el pont no ha suposat cap estalvi en el consum d'aigua. Veïns i sindicats, però, apuntaven dies enrere que De Dòria s'estalviava la tarifa d'aigua del local comercial, que més cara que la tarifa domiciliària, així com els respectius impostos. 

Relacionats