Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El PPC proposa que la Generalitat no pugui encarregar informes a “familiars, amics i coneguts”

La portaveu parlamentària del PPC, Carina Mejías, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup presentarà al Parlament una proposició de llei de mesures de garantia en la contractació pública d’informes, que, entre altres punts, inclou un règim d’incompatibilitats per evitar que aquests es puguin encarregar a ‘familiars, amics i coneguts’ i ‘dificultar aquesta possibilitat’. La proposició de llei també proposa establir un registre públic amb l’obligatorietat que s’inscriguin els informes que es facin, i que ha de ser ‘de públic accés i consulta’, especialment per a diputats i senadors, que també es pugui obrir als ciutadans. Mejías preveu un pacte PSC-CiU per ‘tapar-se les vergonyes’.

Redacció
Redacció 04/06/2008

Mejías ha recordat que el PPC està ‘intentant fer un control parlamentari’ de l’elaboració d’informes per part de la Generalitat des de la legislatura passada i creu que hi ha la ‘certesa’ que ‘no es realitzen amb tota la rigorositat que cal’. Per això, han decidit presentar aquesta llei. Els populars volen que el registre públic pugui ser consultat pels ciutadans i que incloguin dades com el cost, els adjudicataris i el tipus de contractació. El PPC també aposta per la creació d’una comissió assessora dels estudis, on el Govern hauria ‘d’informar sobre la necessitat i oportunitat d’elaborar aquests informes’.

Pel que fa al règim d’incompatibilitats, Mejías també ha apostat perquè es dificulti la possibilitat de ‘fraccionar els informes’ perquè el seu cost ‘no esdevingui la possibilitat d’afavorir interessos de determinades persones’. La portaveu popular ha lamentat que CiU hagi presentat una interpel·lació sobre aquesta qüestió, tot reivindicant que el seu és el grup que ha fet feina en aquesta matèria. ‘CiU s’està aprofitant de la feina feta per un altre grup’, ha lamentat, tot afegint que ‘a l’hora de la veritat, de crear una comissió d’investigació, no ho fa i dóna un pas enrere’.

Mejías creu que hi ha ‘certs interessos’ en aquesta qüestió perquè ‘no els pugui esquitxar la situació’ i ha previst que CiU i PSC podrien arribar a un acord ‘per tapar-se les vergonyes’. La portaveu ha recordat que ja van arribar a un acord en legislatures passades i ‘en aquests moments la seva situació de connivència amb el PSC i d’equilibris polítics els fa que no donin passos més enllà que no dificulti la relació amb el partit socialista’.