Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

El PPC denuncia en un vídeo que no hi ha bilingüisme a les escoles

El PPC ha presentat aquest dimarts un vídeo de precampanya electoral per demostrar que a Catalunya ‘no s’està garantint el bilingüisme ni la llibertat perquè els pares puguin escolaritzar en la llengua que vulguin els seus fills’. El president del PPC, Daniel Sirera, i el coordinador de campanya, Xavier Garcia Albiol, han mostrat el vídeo, que segons han manifestat ‘demostra l’evidència que neguen el PSC i els partits nacionalistes’. La proposta dels populars catalans és que ‘els pares puguin escolaritzar els seus fills en qualsevol de les dues llengües’. No obstant això, Sirera ha afirmat que la resposta de quin és el sistema concret la contestarà a partir del 10 de març.

Redacció
Redacció 09/01/2008

Al vídeo, ‘Sí, digui’m’, una mare fa una trucada a la conselleria d’Educació i pregunta en quines escoles pot matricular el seu fill i si s’hi estudiï en català i en castellà. Una persona li respon que no, i que el que es fa és l’assignatura de castellà i que en algun centre es fa alguna assignatura en anglès. La persona que truca demana si hi ha alguna escola en què s’estudiï el 50% en català i el 50% en castellà, i des d’Educació li responen que això no existeix. ‘Porque los nacionalistas i el PSC juegan con el futuro de nuestros hijos. Responde’, és el missatge final del vídeo. ‘El vídeo, sense imatges i amb els subtítols en castellà, correspon a una trucada real, no és cap muntatge, i és una de les primeres accions que el PP durà a terme en aquesta campanya’, ha assegurat Sirera. Garcia Albiol ha afegit que el vídeo compleix la llei.

‘És molt important garantir la llibertat dels pares per escolaritzar en la llengua que vulguin els seus fills’, ha reiterat el president del PPC, qui ha criticat el Govern per incomplir la llei en aquest assumpte, ja que ‘no dóna cap opció als pares’. ‘No importa el número de pares que vulguin escolaritzar els seus fills en castellà’, ha ressaltat Sirera, qui ha afegit: ‘Només que hi hagués un pare que volgués escolaritzar el seu fill en una llengua que és oficial a Catalunya tindria tot el dret del món a fer-ho’.

Sirera no ha concretat ni la proposta ni ha presentat dades al respecte, però ha afirmat que aquest ‘és un problema de manca de llibertat dels pares’. En aquest context, ha recordat que el president del PP, Mariano Rajoy, li va encarregar fer una proposta ‘per garantir que els espanyols visquessin on visquessin poguessin escollir lliurement en quina llengua escolaritzar els seus fills’. Així, Sirera s’ha mostrat convençut que la pròxima legislatura la seva formació tirarà endavant una llei al Congrés dels Diputats perquè els pares puguin escolaritzar els seus fills en la llengua que vulguin sempre que sigui oficial a la comunitat autònoma que ho reclamin.

El president del PPC ha contestat al líder de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, Albert Rivera, qui va manifestar, en una entrevista a l’ACN, que ‘és electoral i no és creïble que el PP vulgui agafar la bandera del bilingüisme’. Sirera ha manifestat que abans que Rivera formés part de Ciutadans i arribés al Parlament el PP ja defensava aquestes posicions.

Podeu veure el vídeo de precampanya dels populars a continuació:

Relacionats