Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

El PP vota a favor de la unitat del català al senat i el PSOE en contra

|

- Publicitat -

Que la realitat supera la ficció és un fet que es demostra dia a dia. A més, la política, sovint, ens dóna encara més motius per pensar que això és així. I és que en el Senat, el Partit Popular ha votat a favor d’una esmena d’Esquerra que modifica el projecte de llei de la lectura del llibre i de les biblioteques, en la qual es reconeixen com a llengües de l’Estat espanyol el castellà, el basc, el català i el gallec.

Publicitat

Però per al PSOE l’esmena d’Esquerra aprovada pel PP obvia el valencià. En la redacció anterior del projecte de llei es deia que “el Ministeri de Cultura desenvoluparà, amb la participació i col·laboració de les comunitats autònomes, campanyes de promoció dels autors que s’expressin en castellà o qualsevol de les llengües oficials de les comunitats autònomes”.

Però al PSOE estan tranquils, ja que tot i votar en contra de l’esmena i que aquesta s’aprovés, els senadors valencians Joan Lerma i Segundo Bru van declarar després que el seu grup en el Congrés “modificarà aquest canvi, a la seva volta del projecte a la cambra baixa, per a restituir-hi la redacció original”.

Bru va que l’Estatut del País Valencià considera l’idioma valencià com a “llengua oficial”, pel que no entén com els senadors valencians del PP han pogut votar en contra d’això. “Haurien d’explicar-lo”, va dir. El senador socialista es va mostrar també sorprès que el PP hagi votat a favor d’una esmena en la qual es parla d’autors de l'”Estat espanyol”, una expressió que “resulta estranya en boca del PP”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió