Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

El PP portarà al ple del Parlament una proposició de llei amb tics segregacionistes

La mesura que va anunciar el conseller de Salut Toni Comín, d’universalitzar l’accés a la salut pública catalana, sense tenir en compte res més que l’empadronament, ha causat urticària a les files de la dreta rància espanyola, tal i com ha demostrat Enric Millo en una intervenció farcida de tics antidemocràtics.

Redacció
Redacció 23/03/2016

El PPC pretén discriminar les persones en funció de la seva situació administrativa

“Ja sabem que és un bon tertulià, un polític simpàtic, però a part d'això li preocupa la salut dels catalans? El col·lapse dels serveis sanitaris? Els quiròfans tancats? Les llistes d'espera? O només li preocupa una memòria preliminar d'una llei per a les persones empadronades que no estiguin en situació regular?”, s’exclamava aquest dimarts el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo. El conseller Comín havia explicat que Catalunya estava desenvolupant un sistema d’accés a la Sanitat Pública universal, que fos real, és a dir, que tingués les persones com a principal objectiu, independentment de la regularitat o no de la seva situació administrativa: “la llei ha de garantir que totes les persones residents a Catalunya, sense discriminacions”, afirmava.

La filosofia restrictiva del PPC i de les institucions comunitàries, el drama dels refugiats

El govern d’Espanya, a través del partit de govern, el PP, ha estat un dels sotasignants del vergonyós acord que desterra les esperances de desenes de milers de refugiats, que seran destinats a Turquia, a canvi d’algunes bonificacions econòmiques, i la negociació d’alguns apartats del full d’adhesió del país a la UE. La Unió, es renta les mans, però no es queda amb la consciència tranquil·la. Amb aquesta filosofia comunitària de govern, què s’ha d’esperar de les proposicions de llei del PP a Catalunya?

Millo insisteix amb les llistes d’espera, però el govern espanyol no paga el que deu

Millo ha anunciat que el seu grup portarà al Parlament una proposició per reduir les llistes d'espera perquè “un sistema de salut no és universal amb llistes d'espera de 24 mesos”. El diputat de la demarcació de Girona ha afegit que “Volem que el Govern prengui mesures per resoldre els autèntics problemes dels catalans. El seu partit, que governa a Espanya, segueix sense pagar els diners que deu a la Generalitat, però. Mentre ells estan preocupats per crear ponències conjuntes i fent el ridícul perquè només hi van dos grups, en lloc de ponències fantasma, el que volem és una ponència de llei a la comissió de salut per reduir les llistes d'espera”.

Relacionats