Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El PP diu que ERC “aspira a liderar la revolta contra la Corona”

La batalla dels símbols ha tornat aquest dimecres al Congrés dels Diputats en una sessió en què el secretari general del PP, Ángel Acebes, ha assegurat que ERC ‘aspira a liderar la revolta contra la Corona’ a Catalunya, i ha advertit que la seva formació presentarà mocions i portarà als tribunals tots els ajuntaments que no col·loquin la bandera espanyola al seu balcó. Les manifestacions dels populars, que acusen el govern espanyol de no fer res per resoldre la situació, han provocat la reacció de la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega, que ha assegurat que el PP prova de fer dels símbols un motiu de discòrdia i confrontació, i ha advertit que amb els símbols, a més de conjugar el verb ‘haver’, cal intentar declinar el verb ‘voler’ i això no tan sols val amb el verb ‘imposar’. ‘No s’és més patriota per imposar –ha dit De la Vega- sinó per convèncer’.

Redacció
Redacció 26/09/2007

Acebes i De la Vega han protagonitzat l’enéssim debat sobre els símbols en un moment en què l’Audiència Nacional ha decidit posar al seu punt de mira els autors de la crema de fotografies del rei a Girona i en què els mitjans de comunicació espanyols es fan ressò dels incidents que han tingut lloc al País Basc en motiu de la hissada de la bandera espanyola en alguns ajuntaments.

Acebes ha assegurat que mentre els alcaldes del País basc reben ‘amenaces de mort’ per penjar la bandera espanyola als seus ajuntments l’executiu espanyol ‘no fa res’, i per aquest motiu l’ha reptat a instar als alcaldes socialistes a complir la llei i a demanar a les delegacions del govern d’arreu de l’estat que denunciïn els incompliments. El PP –ha advertit- presentarà mocions als ajuntaments i denúncies a les delegacions del govern, i caldrà veure quina és l’actuació del govern.

La vicepresidenta, en canvi, ha acusat els populars d’intentar convertir els símbols de l’estat en un motiu de ‘confrontació’ i de ‘discòrdia’, d’inventar greuges comparatius, i de viure ‘obsessionats amb el nacionalisme, el pluralisme i amb tots els que no pensen com ells’.

Segons De la Vega, actualment hi ha més banderes i menys confrontació, respecte i voluntat que en l’època en què Acebes exercia de ministre, i el PP faria bé en entendre que amb els símbols, a més de conjugar el verb ‘haver’, cal intentar declinar el verb ‘voler’ i això no tan sols val amb el verb ‘imposar’.

Segons De la Vega ‘es tracta que els símbols es respectin amb la raó i s’intentin sentir amb el cor’, i per això ‘és necessari que siguin de tots, representin a tots i no estiguin en la batalla partidista’. ‘No s’és més patriota per imposar –ha dit De la Vega- sinó per convèncer’.