Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PP amenaça de nou amb el 155

ACN | El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha lamentat el mal resultat del PP a Catalunya i ha admès que el bloc del 155 no suma majoria. Amb tot, ha alertat amb aplicar de nou el 155 si un futur Govern independentista planteja saltar-se la llei i ha advertit de “possibles responsabilitats penals i polítiques”.

Redacció
Redacció 22/12/2017
“Amb el 155 tenim la constatació que mai més hi haurà un desafiament independentista com el que vam viure al setembre”, ha amenaçat Casado.
 
El vicesecretari assegura que el PP ha posat per damunt “l'interès general i no l'interès de partit” amb el 155 i atribueix el mal resultat del PP al fet que C's ja era segona força a Catalunya.
 
En aquest sentit, ha criticat que hi hagi hagut “concentració de vot” en la formació d'Inés Arrimadas en lloc de buscar sumar dins el bloc constitucionalista.
 
A més, ha qüestionat la governabilitat del Parlament i no ha volgut entrar en valoracions de com ERC i Junts per Catalunya podrien articular un govern amb la CUP tot i tenir persones a la presó i també a l'exili.
 
“Això els ho heu de preguntar a ells”, ha dit. Ara bé, ha amenaçat amb “responsabilitats penals i polítiques” aquells que mantinguin la via unilateral. “Sigui quin sigui el nou Govern ja sap les conseqüències d'incomplir la llei, nosaltres respectem el resultat electoral i ells han de respectar la llei”, ha sentenciat.