Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

El portaveu del PP al Congrés barreja independentisme i xenofòbia

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha jugat a barrejar independentisme i xenofòbia al programa El Matí de Catalunya Ràdio. El dirigent popular s’ha embolicat dient: “Encara hi ha molta gent a Espanya, no només a Catalunya, instal·lada en el populisme, aquest populisme que ha recorregut tota Europa des de la crisi econòmica, que ha fet com un país com Gran Bretanya hagi decidit trencar amb la UE en base a propostes xenòfobes, a mirar-se el melic”. 

Redacció
Redacció 02/09/2016

 “El populisme ha recorregut tota Europa, amb la xenofòbia, l'independentisme…”

Davant la sorpresa de l’entrevistadora, Mònica Terribas, Hernando ha puntualitzat: “El que estic dient és que el populisme ha recorregut tota Europa amb diverses modalitats: en uns casos amb la xenofòbia, en altres casos, amb l’independentisme, que no dic que sigui el mateix, però és una forma de mirar-se el melic també i dir que els altres tenen la culpa dels meus problemes”.

“No hi ha nacionalisme espanyol”

Amb tot, preguntat per si el nacionalisme també ha recorregut la resta de l’Estat espanyol, ha exclamat: “No, no hi ha nacionalisme espanyol” i ha afegit: “Espanya és l’estat més descentralitzat d’Europa, més que Alemanya, la Generalitat de Catalunya té més competències que qualsevol land alemany”. En aquest sentit, ha recordat que l’Estat ha ajudat el Principat amb el FLA, encara que no ha parlat del dèficit fiscal que fa dècades que la classe política catalana denuncia. 

Relacionats