Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El poder local tornarà a alçar les vares divendres a la plaça del Rei

Els pesos pesants del poder civil i del món local han convocat per aquest divendres a les 11h a la plaça del rei de Barcelona un gran acte de suport als Ajuntaments perseguits i denunciats per l’Audiència Nacional espanyola.

 

Redacció
Redacció 30/03/2016

L’ACM, l’AMI, l’ANC i Òmnium Cultural volen mostrar el seu suport als ajuntaments, als càrrecs electes locals i a les organitzacions independentistes amb la lectura d’un manifest aquest divendres, a les 11h, a la plaça del Rei de Barcelona. Els 280 alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional (AN) i els presidents de les quatre entitats Miquel Buch (ACM), Josep Andreu (AMI), Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium) mostraran en aquest acte el seu rebuig a la judicialització del procés sobiranista i demanaran que cessi la persecució que estan rebent els càrrecs públics i les institucions catalanes pel sol fet de promoure el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya.
 
Més de 280 ajuntaments i altres administracions locals han aprovat mocions de suport a la Resolució 1/XI  sobre l’inici del procés polític a Catalunya, aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre. Inicialment, la Fiscalia de l’AN va denunciar cinc ajuntaments (Celrà, Girona, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d’Urgell) acusats de rebel·lió i sedició per l’aprovació d’aquestes mocions. En el cas d’Igualada, Premià de Dalt i Sant Cugat, però, tres magistrats diferents de l’AN van arxivar les causes després d’entendre que es tractava de “posicionaments polítics en el marc de la llibertat ideològica i d’expressió d’aspiracions o anhels polítics”.

Tot i aquests precedents, la Fiscalia ha continuat el seu assetjament al món local i va denunciar posteriorment els ajuntaments de Deltebre i Vic. A partir d’aquestes dues causes, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’AN, Ismael Moreno Chamarro, ha obert una autèntica “causa general” contra el sobiranisme municipalista, tot obrint investigacions a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els més de 280 ajuntaments i altres corporacions locals que han aprovat la moció de suport a la Resolució 1/XI.