Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El pla B de l’ANC en cas que l’Estat fulmini l’autonomia catalana

L’amenaça de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, el de la suspensió de l’autonomia, fa ja anys que sobrevola el procés. Mai no s’ha aplicat, però el risc d’una mesura de força equivalent de l’Estat augmentarà si a Catalunya continua avançant el full de ruta, per exemple amb l’aprovació de les lleis de la desconnexió. És per això que l’Assemblea Nacional Catalana ja està construint una alternativa en cas que l’Estat fulmini l’autonomia catalana a mig procés. 

Redacció
Redacció 16/03/2016

Alcaldes, regidors, diputats i senadors formarien part de l'Assemblea de Càrrecs Electes

L’entitat sobiranista planteja crear una Assemblea de Càrrecs Electes (AdCE) que hauria de reunir els alcaldes, regidors, diputats als parlaments català, espanyol i europeu, i també senadors catalans. Actuaria com a òrgan de màxima representació legítima de Catalunya  en cas de “buit institucional” i les seves funcions haurien de ser donar continuïtat al procés i assumir funcions institucionals. L’AdCE es presentarà en un “acte d’afirmació nacional d’alt contingut simbòlic”.

Proclamació de la independència en algun moment de 2017

La proposta forma part del full de ruta de l’ANC pels propers dos anys que l’entitat està elaborant i que portarà a la seva assemblea general que se celebrarà el 17 d’abril a Manresa. En el document, l’organització preveu que el Parlament proclamarà la independència i les lleis de la desconnexió al llarg del 2017. D’altra banda, aposta per una llista unitària similar a Junts pel Sí si hi ha noves eleccions espanyoles.