Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El ministeri d’Exteriors, desbordat, fa el ridícul perseguint una piulada sobre Catalunya

Guifré Jordan @enGuifre – José Manuel García-Margallo cada vegada ha de tapar més forats en la canonada de la imatge d’una Espanya sense problemes territorials que vol oferir a l’estranger. Si bé fa uns dies intentava evitar l’activitat diplomàtica de Raül Romeva a Suècia, ara intenta amagar les complicitats que Oriol Junqueras està generant a l’exterior, però aquesta vegada fa el ridícul amb una maniobra desesperada i arriba tard per evitar la bona sintonia entre el republicà i l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, ja que han quedat palesa a Twitter. 

Redacció
Redacció 21/05/2016

L'ambaixador del Regne Unit va posar al mateix nivell el seu estat i Catalunya

El vicepresident del Govern català es va reunir fa uns dies amb l’ambaixador del Regne Unit a l’Estat, Simon Manley, i el representant britànic va enviar-li una piulada en què posava al mateix nivell el seu estat i Catalunya: “Un plaer reunir-me (de nou) amb Junqueras, vicepresident del Govern, per a parlar sobre la relació econòmica entre el Regne Unit i Catalunya”. El líder republicà li contestava sense anar molt més enllà: “Certament, ha estat un plaer reunir-nos per parlar sobre la relació que tenim i tindrem entre el Regne Unit i Catalunya”. Un intercanvi de ‘tweets’ que va fer agafar un atac de banyes al ministeri d’Exteriors espanyol.

La coerció va provocar una rectificació via Twitter, que va tenir visibilitat gairebé nul·la comparada amb el primer 'tweet'

La maquinària de l’equip de Margallo es va engegar per pressionar Manley i va ser el secretari d’Estat per a la Unió Europea, Fernando Eguidazu, qui el va trucar i el va instar a rectificar. Fins i tot, el propi ministre d’Exteriors, aprofitant una reunió amb el seu homòleg britànic, li va picar el crostó, segons ‘La Razón’. El resultat de totes les extorsions va ser una piulada de l’ambaixador britànic de resposta a Junqueras en el mateix fil a Twitter: “Valorem les relacions que tenim amb totes les comunitats autònomes”. Una resposta que arribava 48 hores després del primer intercanvi, i que generava només un ‘retweet’, que contrasta amb els 144 del seu primer missatge.