Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El mercat de les joguines falses

A.S. | Actualment les falsificacions són un mercat d'uns 388.000 euros. Una xifra que representa gairebé el 5% de tots els béns importats a la Unió Europea, segons recull un article del Més Economia. Els productes falsificats però afecten virtualment a totes les indústries. Tot i això, la rellevància i magnitud que comporta la indústria de la joguina ho converteix en quelcom alarmant.

Redacció
Redacció 25/12/2017
De fet, segons un informe de l'OCDE sobre el comerç de mercaderies falsificades i pirates publicat el 2016, situa el sector de la joguina entre els deu principals falsificacions confiscades.

Entre un 15% i un 20% dels espanyols compra joguines falses

 
Es calcula que dins la UE es perden cada any uns 8.8000 milions d'euros i uns 100.000 llocs de feina per compres d'aquests productes. Però Europa no és l'única afectada en aquest mercat. Segons l'Associació de la Joguina dels Estats Units, el mercat global de les joguines genera unes vendes anuals superiors als 68 milions d'euros.
 
Segons la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU), a Espanya, tot i les recomanacions, entre un 15% i un 20% és consumidor habitual de les falsificacions. El problema de les falsificacions és, tal com subratllen els experts, que cada vegada les còpies són millors.