Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El manifest per una candidatura unitària independentista ja disposa de milers d’adhesions

Aquest dimarts al matí s’ha presentat al Col·legi de Periodistes el manifest en defensa d’una candidatura unitària independentista de cara a les eleccions del proper 20 de novembre, del que ja en vam parlar fa alguns dies. El moviment va sortir d’un grup de la xarxa social Facebook integrat per unes 300 persones que van veure la necessitat de “posar-se dempeus i dir que ja està bé, que hem d’anar tots junts”. A dia d’avui la pàgina té uns 1.400 adherits i reuneix gent de diferents formacions polítiques, encara que asseguren que “aquí tots som independentistes i no es parla ni de líders, ni sigles, ni estratègies partidistes”.

Redacció
Redacció 30/08/2011

Un manifest que demana una única candidatura independentista per les eleccions del 20-N ha estat presentat aquest dimarts a càrrec d’una plataforma sorgida de Facebook. A finals del mes de juliol un grup d’aquesta xarxa social va decidir que s’havia de fer un manifest per demanar als diferents partits independentistes a que “deixessin endarrere les seves diferències i s’unissin”.

Després dels grans i inesperats resultats aconseguits per l’independentisme basc que els va convertir en la força política amb més representació als municipis bascos, es va veure que la “clau de l’èxit” va ser que per primer cop diferents formacions del País Basc van deixar les seves diferències a una banda i han fet un pas endavant, presentant una candidatura unitària.

Tot i que els adherits al manifest presentat aquest dimarts són conscients de les diferencies entre Catalunya i el País Basc, pensen que “s’ha d’agafar l’experiència de la unitat de l’independentisme basc com a exemple a seguir per Catalunya, i així aconseguir la unitat independentista, sense la qual ens serà impossible assolir l’Estat propi”.

El manifest el faran arribar, abans del 20 de setembre, a les diferents executives nacionals de Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Democràcia Catalana (DCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Reagrupament Independentista (RCat), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Els adherits, però, esperen que ara les forces polítiques treballin com ho han fet ells fins ara i asseguren que si no es fa res després de l’entrega del manifest “la responsabilitat serà dels dirigents polítics”.

La seva intenció és demanar als politics que “posin seny, ja que per sobre de qualsevol estratègia partidista hi ha el país”. Gemma Ferrer Buil, una de les adherides al manifest, assegura que “si no fan alguna cosa ràpida i per aquest 20 de novembre, dubto que el 2014 Catalunya tingui la més mínima oportunitat d’esdevenir algun dia lliure”.