Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El jutge del ‘cas Palau’ investigarà per separat si hi va haver finançament irregular cap a CDC

Finalment el jutge Juli Solaz investigarà en actuacions separades l’espoli del Palau de la Música i el destí de part dels diners, concretament els gairebé dotze milions d’euros que Ferrovial hauria pagat al Palau en concepte de patrocini i mecenatge. Així ho demanava tant la fiscalia com el Consorci del Palau de la Música. Així ho explica el diari Avui en la seva edició d’aquest divendres, que ha tingut accés a la resolució judicial que ordena l’obertura de la segona investigació. La fiscalia creu que aquests pagament eren ‘comissions il·lícites relacionades amb l’adjudicació de gran obra pública’, així com que part dels diners haurien revertit a ‘persones properes a les finances d’una formació política’, concretament a CDC.

Redacció
Redacció 21/01/2011

Ara, doncs, aquesta actuació s’instruirà al marge de la resta de les investigacions per l’espoli del Palau de la Música per part de Fèlix Millet i Jordi Montull. A més, segons l’Avui, Solaz demana a les diferents parts representades al procés (fiscalia, Orfeó Català i Consorci) que concretin qui ha de declarar com a testimoni, qui com a imputat i per què. Cal recordar, en aquest sentit, que el nou equip de govern de la Generalitat ha demanat al jutge, a través del Consorci del Palau de la Música, del qual forma part, que no imputi càrrecs de CDC pel cas Palau.

Queda, doncs, per determinar si finalment els militants de CDC Àngel Colom i Daniel Osàcar seran citats a declarar. La fiscalia havia demanat acusar-los a la nova causa, així com també ho havia fet amb l’exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura. Les parts també hauran de dir si volen que s’imputi els principals processats en el cas de l’espoli, és a dir Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma Montull.