Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El govern valencià tanca sense avisar el repetidor de la Carrasqueta

El govern valencià ha tancat aquest diumenge a la nit sense avisar el repetidor de la Carrasqueta, segons han confirmat des d’Acció Cultural del País Valencià. Aquest dilluns s’acabava el termini per fer efectiu el tancament autoritzat pel Jutjat d’Alacant i que la Generalitat valenciana va comunicar a ACPV el passat 16 de novembre. Aqueta clausura impedeix la recepció dels programes de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió a les comarques d’Alacant (TV3, C33, 300,3/24). Acció Cultural del País Valencià va rebre la notificació del Jutjat Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritzava, a petició de la Generalitat valenciana, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de ‘procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents’.

Redacció
Redacció 10/12/2007

L’autorització atorgava quinze dies a l’administració valenciana per a dur a terme el tancament forçós, que s’acabaven aquest dilluns.

El passat 20 de novembre, funcionaris de la Generalitat Valenciana van comunicar a ACPV que la Direcció General de Promoció Institucional instava a què fos ACPV, en el termini de dos dies, qui determinés el dia i l’hora concreta per consentir l’entrada a les instal·lacions entre el 26 i 28 de novembre. En cas contrari, havia de ser la Generalitat la que fixés el dia. ACPV no es va pronunciar i van manifestar que estaven a l’espera que fos el govern valencià qui els comuniqués el dia i hora en què tenia previst anar a tancar el repetidor que possibilitava les emissions de TV3 – i els seus altres quatre canals, Catalunya Ràdio i IcatFM – a Alacant situat a la serra de la Carrasqueta per tal de mobilitzar la seva gent i intentar impedir-ho. ACPV ja es temia que el govern valencià faria efectiu el tancament sense avisar per evitar les mobilitzacions.

Acció Cultural del País Valencià va fer una crida pública al conjunt de la societat perquè ‘es mobilitzés i manifestés pacíficament i públicament per evitar el tancament del repetidor de la Serra Carrasqueta’.

Aquest diumenge al voltant de les deu de la nit a ACPV van rebre l’avís que en algun punt de les comarques d’Alacant no es veia TV3. Tècnics d’Acció Cultural es van desplaçar fins al repetidor de la Carrasqueta on a quarts d’una de la matinada van poder comprovar com el govern valencià havia accedit a les seves instal·lacions, havia desmuntat el repetidor i l’havia precintat.