Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Govern rebutja el tancament del repetidor d’Alacant i insta el govern valencià a signar un conveni de reciprocitat

El Govern ha rebutjat el tancament del repetidor de TV3 d’Alacant qualificant-lo ‘d’acte hostil’ i ha instat el Govern valencià a signar un conveni de reciprocitat. Segons el Govern el tancament del repetidor de la Carrasqueta és ‘inacceptable i inoportú’ i l’entén com ‘un atac a la pluralitat, ja que limita una oferta televisiva consolidada durant anys’. Segons el Govern ‘les raons que expliquen que el tancament d’aquest repetidor s’hagi produït en aquests moments té a veure amb el context preelectoral i es constata que s’utilitza aquesta qüestió de forma partidista’.

Redacció 10/12/2007

El Govern ha recordat que el tancament està emparat per una resolució judicial que, malgrat els esforços de la defensa jurídica d’Acció Cultural del País Valencià, no ha pogut ser evitada per mitjans legals. Segons el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ‘la solució per reconduir aquesta situació passa per un acord polític que doni seguretat jurídica a les emissions de TV3 al país valencià’.

En aquest sentit, el Govern de Catalunya ha actuat en tot moment a favor d’un acord de reciprocitat que permeti poder veure Televisió de Catalunya al país valencià i Canal 9 a Catalunya. Per això, des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació s’han fet les gestions necessàries amb el Ministeri d’Indústria per assegurar una solució tècnica que faci viable la reciprocitat i s’ha mantingut un diàleg permanent amb el govern valencià.

El Govern de Catalunya, des de fa mesos, està en condicions de signar un acord de reciprocitat i insta la Generalitat Valenciana a signar-lo de manera immediata, ja que es disposa de les garanties suficients per fer-lo possible. La signatura del conveni de reciprocitat permetria donar seguretat jurídica a les emissions de TV3, superant així, la situació actual. ‘El tancament del repetidor és un acte hostil, però això no ha de fer desistir de l’objectiu que TV3 es pugui veure al país valencià i Canal 9 a Catalunya’, han dit.