Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El govern Obama farà superar un qüestionari íntim als que vulguin ser funcionaris

El qüestionari de set pàgines que l’equip del president electe Barack Obama ha dissenyat inclou 63 preguntes sobre la vida professional i personal dels funcionaris del pròxim govern.

Les 7.000 vacants abasten un ampli ventall de camps, des de comptabilitat, comunicacions, enginyeria, tecnologia, treball social i educació, amb un salari que oscil·la entre els 30.000 i els 175.000 dòlars anuals. Els detalls de quins llocs estan disponibles i on estan situats apareixen detallats en un llibre emès pel govern amb el nom del ‘Plum Book’ (Llibre Pruna), en al·lusió al seu color morat.

Redacció
Redacció 14/11/2008

Una mica compromès? Els interessats han d’incloure des de qualsevol correu electrònic que pugui posar en un compromís al Govern d’Obama, fins a comentaris polèmics en blogs o en la xarxa social Facebook. A més, el formulari demana als sol·licitants que indiquin tots els pseudònims que han usat per a comunicar-se en la xarxa i que revelin l’estatus migratori de mainaderes, xofers, jardiners i altres empleats.

La primera pregunta demana als peticionaris que lliurin no només el seu currículum vitae, sinó tots els currículum dels últims 10 anys en un aparent intent de detectar possibles falsedats. La major part de la informació ha de cobrir almenys l’última dècada, inclosos els noms de totes les persones amb les quals han viscut els peticionaris, les hipoteques i préstecs que han sol·licitat i la seva pertinença a tot tipus d’organitzacions.