Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern modifica l’operativa de la gratuïtat del Túnel del Cadí per l’ús fraudulent de les targetes de residents

El Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha vist en l’obligació de modificar l’operativa de gratuïtat del Túnel del Cadí per als veïns a les comarques del Berguedà i la Cerdanya com a conseqüència de la utilització ‘abusiva’ de determinades targetes bancàries de residents a la zona. La instrucció i investigació portada a terme per les autoritats ha posat de manifest l’ús ‘irregular, abusiu i podríem dir, delictiu’ d’algunes targetes de residents beneficiant-se de la gratuïtat del peatge, segons han explicat a l’ACN fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat de Catalunya.

Redacció
Redacció 24/11/2008

La modificació de l’operativa d’aquests descomptes per a residents va entrar en vigor fa uns dies: concretament el passat 26 d’octubre. Es tracta d’evitar el pas de continuïtat pel peatge del Túnel del Cadí de diferents persones utilitzant una mateixa targeta bancària. Així, des d’últims d’octubre, els trànsits amb targetes de residents en un mateix sentit realitzats en un interval de 45 minuts, només gaudirà de la bonificació del 100% el primer trànsit, facturant la resta dels trànsits fins esgotar aquest interval de 45 minuts.

Dels controls i les investigacions fetes, es va comprovar que algunes targetes de residents, eren utilitzades en un mateix dia ‘més de 100 vegades’, segons les fonts consultades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

Les mateixes fonts no han volgut precisar més informació sobre el cas, alertant però que les autoritats i els responsables del Túnel del Cadí estan ‘vigilant’ aquesta acció delictiva, o qualsevol altra, per posar-hi fi. No ha estat possible obtenir més dades d’aquesta situació, com el total de targetes que han estat localitzades en aquest ús il·legal o si l’operació de control continua oberta. Tampoc no s’ha pogut disposar d’informació sobre quina acció emprendrà el Govern de la Generalitat sobre els titulars de les targetes que han estat usades de forma irregular.