Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

De la Vega assegura que “No hi haurà referèndum il·legal al País Basc”

Després de la proposta de referèndum del lehendakari Juan José Ibarretxe, el govern espanyol ha contraatacat de nou en boca de la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega. De nou, el govern del PSOE ha recordat que ‘utilitzaran tots els mecanismes de control’ per impedir que se celebri cap referèndum ‘il·legal’ a ‘Euskadi, a Catalunya o a qualsevol altre lloc’.

Redacció
Redacció 05/06/2008

En la roda de premsa en la qual José Luís Rodríguez Zapatero també ha intervingut arran de la petició del PNB d’una transferència en I + D + I, de la Vega ha repetit els agruments ja escoltats del govern espanyol segons els quals si el parlament basc aprova el referèndum d’Ibarretxe l’Estat recorrerà ‘d’immediat’ al Constitucional i ‘se suspendrà automàticament’.

En el transcurs de la sessió de control del Congrés dels Diputats al govern espanyol, el PP ha centrat de nou les seves preguntes en la situació de l’economia espanyola i en la problemàtica basca. Al mateix temps ha recordat que els socialistes van aprovar al Congrés espanyol i al Parlament de Catalunya la definició de Catalunya com a ‘nació’, i que als socialistes bascos ‘no els sembla malament que el País Basc es defineixi de la mateixa manera’.

La vicepresidenta ha reiterat que mentre governi l’executiu socialista, la democràcia espanyola té ‘mecanismes’ per ‘impedir cap referèndum il·legal ni a Euskadi ni a Catalunya, ni a cap lloc’. Segons De la Vega, els populars no tenen motiu per dubtar de la fermesa del govern de Zapatero respecte a les propostes del lehendakari. L’executiu socialista, ha dit, sempre ha donat una resposta ‘contundent’ a la proposta ‘inconstitucional’ d’Ibarretxe. ‘No hi haurà referèndum il·legal al País Basc’, ha dit, ‘perquè la Constitució i l’estat de dret té instruments per parar-lo’.