Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El govern català s’emmiralla als països més avançats

El conseller de Territori, Santi Vila, ha anunciat que els cotxes elèctrics gaudiran de la gratuïtat en alguns dels peatges més transitats del país a partir del setembre vinent. La mesura pretén incentivar la compra d’aquests vehicles a fi de reduir els nivells de contaminació i de soroll. És una decisió que mira als països més desenvolupats, i que reflecteix que amb la independència, Catalunya podria fer polítiques dignes de l’Europa més avançada.

Redacció
Redacció 05/06/2015

Els peatges més utilitzats se'n veuran beneficiats

La mesura no afectarà a tots els peatges, sinó que a la C-16, inclosos els túnels de Vallvidrera, la C-32 tant en el tram del Maresme com el del Garraf, i al peatge de la C-33 Mollet, i se’n podran beneficiar els més de 3.100 vehicles elèctrics que es calcula circulen actualment per Catalunya. De moment la implantació d’aquesta opció encara és tímida al país, i és per això que el conseller Vila vol “afavorir la substitució dels cotxes més contaminants”, sense deixar de banda la promoció del transport públic.

Polítiques d'estadista

El govern català, doncs, continua amb la vista posada a la promoció de les energies renovables, una aposta de futur a llarg termini i de política d’estadista. Un altre exemple d’aquest extrem és que el país disposa actualment d’una de les xarxes de recàrrega ràpida i semi-ràpida de cotxes elèctrics més denses d’Europa, amb més de 600 punts públics, 42 dels quals són punts de recàrrega ràpida -càrregues de vehicles elèctrics de menys de 30 minuts-, i 17 són punts de recàrrega de gas natural.