Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El govern balear imposarà una sanció milionària a Red Eléctrica i Endesa per l’apagada del 13 de novembre

|

- Publicitat -

El govern ha emprès aquesta mesura després d’analitzar els informes tècnics que havia encarregat, que constaten que la causa directa de l’apagada va ser el curt-circuït que va tenir lloc a la central d’Es Murterar, a Alcúdia.

Vives ha dit que personal de Gesa-Endesa estava manipulant la central en un moment de tempesta important, incomplint així les normatives espanyola i europea, que estableixen que certs tipus de treballs no poden fer-se en condicions meteorològiques com les del 13 de novembre, ni quan hi hagi llamps o se sentin trons.

Publicitat

El tall en el servei elèctric es produí a les 12.06 hores del migdia del 13 de novembre i deixà sense servei tots els clients de la companyia a les dues illes. Tan bon punt es produí l’apagada, es van activar els serveis d’emergències per socórrer, sobretot, les persones que van quedar atrapades dins els ascensors. Als diferents pobles i ciutats, l’aturada elèctrica fou ben coneixedora des d’un bon començament, ja que els semàfors deixaren de funcionar i la circulació esdevingué caòtica. La companyia elèctrica s’afanyà a restablir el servei, però no fou fins a les set de l’horabaixa quan s’aconseguí de manera total.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut