Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Gobierno sentencia: “preparar aquest referèndum és il·legal”

Soraya Sáenz de Santamaría, recalca que “la comunitat autònoma de Catalunya no prepararà amb el seu govern” el referèndum. “Qualsevol actuació encaminada a preparar aquest referèndum és il·legal i prohibida i donarà peu a les actuacions corresponents”, amenaça.

Redacció
Redacció 24/07/2017
La vicepresidenta del Gobierno i ministra de Presidència, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recalcat que “la comunitat autònoma de Catalunya no prepararà amb el seu govern” el referèndum i ha assegurat que “qualsevol actuació preparatòria tindrà una resposta corresponent”.
 
Així ho ha afirmat en ser preguntada pels mitjans a Benissa (Alacant), durant l'acte on es reprenien les obres de la variant de la carretera N-332 per salvar el pas per la localitat.
 
Prohibició d'actes
 
“Des del 14 de febrer el TC ja va dir que està prohibit qualsevol acte preparatori del referèndum, totes les institucions de l'Estat, el Gobierno, però també la resta d'institucions, que hem anat paralitzant tots i cada un d'aquests passos que ha donat la Generalitat sobre aquest referèndum de caràcter il·legal i que tanta divisió està generant a Catalunya”.
 
“Qualsevol actuació encaminada a preparar aquest referèndum és il·legal i prohibida i donarà peu a les actuacions corresponents”, ha constatat.