Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El fins ara director de La Clau, Esteve Valls, serà el nou responsable de la delegació de Perpinyà a Girona

El periodista nord-català Esteve Valls deixarà de ser el director del digital La Clau per dirigir la delegació de la Comunitat de Municipis Perpinyà Mediterrània (CMPM) a Girona. Aquesta abasta l'Espai Català Transfronterer, que reagrupa les comarques de la demarcació de Girona i les de la Catalunya Nord, amb un total d'1,2 milió d'habitants. El càrrec assumit es fonamenta en l'acostament dels territoris en els àmbits de l'economia, les institucions i la cultura. Valls deixarà la direcció de 'La Clau' després d'haver impulsat fa cinc anys una revista que actualment té una incidència notable a la Catalunya Nord.

Redacció
Redacció 25/01/2011

Així mateix, Valls va ser el 1983 la primera veu juvenil de l'emissora Ràdio Arrels, abans d'incorporar-se el 1991 a l'emissora líder Radio France Roussillon, convertida en France Bleu Roussillon. Ha col·laborat amb la cadena de televisió regional France 3 de Perpinyà i Tolosa de Llenguadoc, així com amb l'Agència Catalana de Notícies. També es professor de comunicació europea a la Universitat de Perpinyà Via Domitia I i cofundador del 'think tank' Open.cat, que es dedica a dissenyar un espai 'eurocatalà' compartit.

El càrrec assumit per Valls a Girona ha estat creat pel president de la CMPM, Jean-Paul Alduy. Alcalde de Perpinyà del 1993 al 2009, Alduy ha manifestat diverses vegades la voluntat de generar una 'economia transfrontera' en l'eix Perpinyà-Girona, a través del TAV, per tal d'afavorir unes 'complementarietats transfronteres'.

El substitut de Valls a La Clau serà el periodista perpinyanenc Marc Delclòs, que continuarà pilotant la revista nordcatalana cinc anys després del seu llançament, l'1 de febrer de 2006.