Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

El “fiasco” de la política espanyola fa la volta al món i la imatge de l’Estat “s’erosiona”

El “circ” de la política espanyola, tal com el The New York Times la definia la setmana passada, ja ha donat la volta al món, després que aquest dimarts els principals partits i el Rei hagin confirmat que l’Estat tornarà a les urnes. Mitjans d’arreu del planeta se’n fan creus i alguns coincideixen a destacar la manca de compromís dels polítics espanyols. Repassem alguns dels titulars més destacats de la premsa internacional: 

Redacció
Redacció 27/04/2016

ZDF (Alemanya)“Fiasco de la política espanyola”: el web de la cadena de televisió de referència a Alemanya és el que fa una peça més analítica i ja al titular parla clar. En aquest sentit, diu que els polítics espanyols no han estat prou flexibles ni han demostrat prou voluntat de compromís. A més, assegura que “el prestigi d’Espanya a l’estranger s’està erosionant” i que “en els últims temps ja ha perdut importància a nivell europeu i mundial”.

Stampa (Itàlia)“No hi ha acord a Espanya, noves eleccions el 26 de juny”: el diari diu que “els vetos han paralitzat” la formació de nou govern, que l’escenari és de “caos polític després de dècades de bipartidisme virtualment perfecte”, i que no s’albira nou govern com a mínim fins el setembre vinent.

The Wall Street Journal (Estats Units)“Espanya repetirà eleccions al juny després que les converses fracassin”: El diari defineix els polítics espanyols de “baralladissos” i diu que les converses d’última hora van acabar amb més “retrets entre els líders, que es culpen els uns als altres de fer Espanya ingovernable”.

The Guardian (Regne Unit)“Espanya s’enfronta a noves eleccions el juny després que els partits fracassin a l’hora de formar govern”: Destaca que ja fa 128 dies que l’Estat no té govern, i que el de Rajoy, ara en funcions, “ha semblat inútil per afrontar la feble situació econòmica i el crònic atur. També afirma que “fins que els polítics espanyols aprenguin l’art del compromís, el país pot afrontar un llarg període de bloqueig”.

Le Monde (França)“El rei recomana noves eleccions legislatives”: El rotatiu diu que l’únic que podria canviar de manera sensible els resultats dels comicis de juny és una coalició Podemos-IU, que podria fer el ‘sorpasso’ al PSOE. No obstant, es pregunta si això serviria per proposar un candidat a president de Podemos –que difícilment triomfaria- o bé per una gran coalició. En qualsevol cas, la situació podria provocar un altre bloqueig que donés pas a unes terceres eleccions.

Repubblica (Itàlia)“Rei Felip d’Espanya: ‘Un govern no és possible, Espanya torna a votar’”: la publicació parla de “bloqueig” i que l’última ronda de converses “ha acabat en fracàs”.

Izvestia (Rússia)“A Espanya, per primera vegada repetició de comicis legislatius”: amb una informació d’agències, el principal diari rus també es fa ressò del fracàs espanyol, destaca que és una situació inèdita i que el 26 de juny serà la data per tornar a votar.
 

Relacionats