Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El Festival de la Infància de Barcelona espera rebre 230.000 visitants

La 45a edició del ja tradicional Festival de la Infància de Barcelona, que està obert entre el 27 de desembre i el 4 de gener, està satisfent l’èxit de convocatòria que els organitzadors havien previst, que esperen assolir la xifra dels 230.000 visitants, igual que en la darrera edició, segons ha informat la directora d’aquest festival, Marta Serra. Entre les novetats d’enguany hi ha les actuacions musicals de grups infantils i ex concursants del programa de televisió ‘Operación Triunfo’. El programa d’activitats, organitzades per més un centenar d’expositors d’entitats públiques i privades, inclou una pista de gel, zona de jocs, tallers de manualitats, pavellons esportius i altres tipus de tallers com el de la dieta mediterrània, que pretenen conscienciar els més petits sobre la importància de la bona alimentació.

Redacció 31/12/2007

Com cada any, no hi falta l’emblemàtic concurs de dibuix, que en aquesta edició porta per lema ‘Dibuixa el teu món perfecte’ i que va destinats a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys de tot Catalunya. Tampoc falta la presència destacada del carter reial, que durant el dia recull les cartes dels infants destinades als Reis Mags d’Orient.

L’Arbre dels desigs acumula els desitjos de tots els nens i nenes en unes targes que decoren un gran arbre de Nadal, i el millor desig de cada jornada es publicarà a El Periodico. Un camió dels Bombers, les motos del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Urbana, entre d’altres, també han impressionat als més petits.

Distribuïts a una àrea de 43.000 metres quadrats, hi ha en total uns 100 expositors entre el Palau número 1 de la Fira de Barcelona, on hi ha ubicades les empreses privades, i el número 2, on hi ha els organismes oficials. També hi ha activitats muntades a la Plaça de l’Univers.

Segons fonts de l’organització, els estands que tenen més èxit són els de Cola-Cao, que té quatres grans llits elàstics amb cistelles de bàsquet; la pista de patinatge de gel, de Gelatines Royal, que enlloc de gel hi han muntat un sòl d’un material dur del mateix color al qual s’hi pot patinar amb patins de gel; també l’estand de Nestlé, que és una gran cambra obscura on el terra és el protagonista amb un joc d’imatges, llum i so amb activitats virtuals i interactives. Les pistes de bàsquet, els circuits de karts i la conducció de motos i quads han estat també dels preferits entre els nens.

La Generalitat també ha construït un gran espai de 5.000 metres quadrats, la ‘Gencana’, amb diverses àrees per sensibilitzar els infants sobre valors com la diversitat, el medi ambient, la igualtat i la cultura. L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat activitats lúdiques i formatives sobre la coneixença d’altres cultures; Parcs i Jardins ha muntat un circuit anomenat ‘Estimo el meu planeta’ per donar a conèixer les olors i les sensacions de les diferents estacions de l’any, i TMB ha volgut conscienciar els més petits sobre el civisme al transport públic.

Altres estands interessants han estat els d’elaboració de pa, d’entrepans sans o de plats de la dieta mediterrània, amb l’objectiu de sensibilitzar els nens sobre la importància d’una alimentació sana, i també els inflables que recreaven els contenidors blau, verd i groc del reciclatge de paper, vidre i plàstics, respectivament, amb jocs.

El Festival de la Infància romandrà obert fins el dia 4 de gener. L’horari és d’onze del matí a vuit del vespre, i el preu de vuit euros per tot el dia o de cinc euros si s’hi accedeix a partir de les quatre de la tarda. Aquesta és la 45a edició d’aquest festival, que se celebra anualment. La primera es va celebrar l’any 1963.