Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El DAR publica l’Atles dels municipis rurals de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) acaba de publicar l’edició, encara parcial, de l’Atles dels municipis rurals de Catalunya. Actualment hi ha disponibles els següents àmbits: Comarques Centrals, Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre, i Ponent. Properament, s’ampliarà a la resta del territori. L’Atles dels municipis rurals de Catalunya és un recull exhaustiu d’indicadors i dades estadístiques de població i territori, economia i planificació territorial i medi ambient, presentades de manera sintètica, gràfica, i entenedora, de tots els municipis de Catalunya.

Redacció
Redacció 02/02/2009

Aquests indicadors reflecteixen l’evolució recent i la situació actual en diversos aspectes dels municipis rurals de Catalunya, però també dels municipis semi-urbans i urbans, perquè sovint no és possible entendre les seves transformacions i dinàmiques sense prendre en consideració el territori envoltant. És per això que, si bé el nom d’aquesta eina és Atles dels municipis rurals de Catalunya, no se’n pot excloure la resta de municipis, semi-urbans, i urbans, com a territori que constantment es relaciona amb les àrees rurals i en determina, en part, les tendències recents.

Així, el director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Díaz, ha volgut remarcar que un dels objectius de la seva Direcció General és ‘poder disposar d’eines com aquesta per tal de millorar el coneixement de la realitat del nostre país, i poder fer una millor planificació i millors polítiques’.