Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Congrés rebutja agilitar els tràmits per apostatar

El Congrés dels Diputats ha rebutjat la proposta d’Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya que volia agilitar els tràmits per abandonar la pertinença a l’Església catòlica o a qualsevol altra confessió religiosa. Ambdós partits demanaven garanties que els ciutadans que ho desitgin puguin deixar de pertànyer a una confessió religiosa i esborrar la totalitat de les seves dades personals que apareguin a l’acta baptismal. La proposta no ha tirat endavant per l’oposició de la resta de grups parlamentaris.

Redacció
Redacció 03/02/2009

“Amb l’Església vostès practiquen el coitus interruptus”, ha retret el republicà Joan Tardà al PSOE i al govern espanyol: Ha assegurat que “Quan hi ha un intent dels bisbes que se’ls pugen a les barbes, encara quan l’Església catòlica mai havia tingut tants diners públics… quan fan un gest vostès s’espanten”.

La resta de grups polítics també s’han oposat a la proposta d’ERC i Iniciativa. Al·leguen que ja es respecta la sentència que ja ha emès el Tribunal Suprem, recorden el compromís del govern central de modificar la llei de la llibertat religiosa i entenen que no hi ha cap desprotecció dels drets elementals dels ciutadans.