Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Congrés del PP de Barcelona marcat per la tensió entre nebreristes i oficialistes

El PP de Barcelona celebrarà avui dissabte el seu 11è Congrés Provincial, que se centrarà en la discòrdia entre el sector oficialista i els afins a Montserrat Nebrera. Aquest es porta a terme després de la divisió que es va fer patent en el polèmic 12è Congrés del PP de Catalunya al juliol, en el qual es va escollir a Alícia Sánchez-Camacho com a presidenta del PPC, i en el recent de les Noves Generacions dels populars catalans. De fet, el procés de cara el Congrés de Barcelona no ha estat exempt de polèmiques. Els propers a Nebrera han criticat ‘la utilització sectària de l’aparell i de les estructures del partit per part de l’actual direcció’.

Redacció
Redacció 22/11/2008

El candidat a la presidència del PP barceloní, que té el suport de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, és Antoni Bosch, que es presenta amb Alberto Villagrasa, aspirant a la secretaria general. Els afins a Nebrera són els candidats a la presidència i a la secretaria general del PP català de Barcelona, Santiago Gotor Sánchez i Lluís Tejedor i Fabregat, respectivament. Els dos candidats a presidir el partit a la demarcació coincideixen en que representen la renovació.

Fonts consultades del partit han posat en dubte, en declaracions a l’ACN, que Gotor aconsegueixi els avals per poder presentar-se. Segons el Reglament del Congrés, per optar a ser escollit president provincial, els candidats hauran de presentar, com a mínim, l’aval d’un 20% dels compromissaris. No obstant això, les mateixes fonts estan convençudes que els pròxims a Nebrera faran pressió i es faran notar i sentir.

El notari Antoni Bosch, vicesecretari d’Acció Ciutadana i Participació del PP català, en la presentació de la seva candidatura per substituir Dolors Montserrat, va dir que volia integrar i aglutinar tothom en la seva executiva. El candidat va declarar, en referència a l’altre candidat, Santiago Gotor, que no apostaria per ‘anar tallant caps’ a gent del partit. Així mateix, va remarcar que ‘la renovació era possible i necessària dins del partit’.

Molt crítics es van mostrar els propers a la parlamentària del PP català Montserrat Nebrera, que van lamentar ‘profundament’ com s’havia produït, en totes les poblacions, l’elecció de compromissaris. Gotor i Tejedor es van mostrar convençuts que el PPC necessitava ‘un canvi real en la seva directiva’. ‘El nostre projecte no està basat en afinitats personals, sinó en principis i valors’, van ressaltar.