El Col·legi de Periodistes critica que se suprimeixi L'Informatiu Vespre en català de TVE La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

El Col·legi de Periodistes critica que se suprimeixi L’Informatiu Vespre en català de TVE

El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius, ha fet arribar una carta al president de Radio Televisión Española (RTVE), Luís Fernández, per demanar-li que TVE ‘segueixi contribuint a projectar la realitat catalana al conjunt de l’Estat i que al mateix temps representi una veu pròpia a Catalunya’. El Col·legi creu que suprimir l’edició vespertina de L’Informatiu a l’agost ‘no compleix amb l’objectiu d’oferir un servei públic a tots els ciutadans, com ha estat durant molts anys la voluntat d’aquesta cadena de televisió’.

Redacció
Redacció 01/08/2009

El col·legi posa de manifest que ‘la informació ha de ser prioritària en una televisió pública, i que en cap cas la manca de personal pot justificar l’eliminació d’un informatiu’.

Ressalta que la decisió de RTVE té lloc precisament l’any en què l’ens ‘celebra 50 anys d’excel·lent televisió a Catalunya, durant els quals ha contribuït al bon periodisme i a la normalització de la llengua catalana. Miramar primer, i Sant Cugat després, han esdevingut un magnífic laboratori per a la televisió al nostre país, però també un motor per al conjunt de TVE’.

Rius considera que els professionals de Sant Cugat ‘han representat, i representen, un gran potencial tècnic i intel·lectual que la cadena ha d’aprofitar’, alhora que aposta perquè TVE, TV3 i les cadenes públiques locals tinguin una presència notable a Catalunya.

Relacionats