Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El català també es normalitza en l’àmbit dels preservatius

|

- Publicitat -

Wirdheim distribueix els vuit models que fabrica RFSU acompanyats d’una targeta en català que recorda que els preservatius ‘són l’únic anticonceptiu que et protegeix al mateix temps de les malalties de transmissió sexual i de l’embaràs no desitjat’ i explica com s’han d’usar. Si la demanda respon com Wirdheim preveu, aquesta targeta també podrà inserir-se als paquets que distribueix al País Valencià.

La casa mare ha vist amb molt d’interès aquesta nova estratègia de promoció del producte, explica Wirdheim. ‘Però hem de tenir en compte que són suecs, no estan acostumats a fer màrqueting, no donen força a la marca’, constata.

Publicitat

De fet, RFSU es ven a l’Estat espanyol des de fa temps, però l’empresa que fins ara els distribuïa havia perdut interès en el negoci. Wirdheim se’n va fer càrrec al novembre: ‘Sent un suec establert a Vilanova i la Geltrú, vaig notar que hi ha demanda de nous productes etiquetats en català i vaig decidir que la meva empresa ho miraria de corregir en l’àmbit dels condons’. Va constatar que les dues empreses que copen la pràctica totalitat del mercat català, Durex i Control, no ofereixen cap resposta a aquesta demanda: ‘Els condons s’adapten perfectament al cos humà però fins ara s’han adaptat malament a les realitats lingüístiques d’Espanya’.

RFSU · Els primers preservatius comercials etiquetats en catalàLamenta que moltes farmàcies siguin reticents a vendre el seu producte a causa de la crisi actual: ‘Els interessa que el producte tingui l’etiquetatge en català, però per la crisi, no volen noves referències als seus prestatges’. És per això que, de moment, RFSU només es pot trobar a les principals condoneries de Barcelona i en algunes farmàcies del Pendès i el Garraf, on té la seu Puck Import SL.

Wirdheim explica que, en breu, la web de l’empresa també es podrà consultar en català. Fins ara ha preferit centrar el esforços en normalitzar el producte abans que catalanitzar la web, tenint en compte que tota la informació sobre els ‘condons catalans’ es pot trobar al blog condonsisexe.blogspot.com.

RFSU és una entitat nascuda el 1933 a Suècia amb l’ànim de frenar els embarassos no desitjats i, més endavant, el contagi de malalties de transmissió sexual. Finança les seves activitats mitjançant la venda de preservatius i actualment treballa en conscienciar d’aquests problemes als països en vies de desenvolupament. Wirdheim destaca que els preservatius de RFSU estan fabricats amb una qualitat superior al que exigeix la normativa comunitària i rebla: ‘Els suecs, ja per natura, estem molt preocupats pels temes de seguretat, des dels cinturons del cotxe als dispositius antirobatori de la llar… Això es trasllada als preservatius’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut