Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Casal Català de Londres crida els catalans del Regne Unit a manifestar-se el 10J

El Casal Català de Londres crida a la ‘mobilització massiva dels catalans com a gest inequívoc de dignitat i de defensa de les llibertats democràtiques i dels drets històrics dels catalans’. En un comunicat emès aquest dissabte, Catalans UK anima els catalans d’arreu a manifestar-se el 10 de juliol en defensa de l’Estatut sota el lema Som una nació. Nosaltres decidim. El comunicat reconeix l’Estatut com ‘el fruit de l’expressió democràtica de les aspiracions de llibertat i d’autogovern del poble català’ i subratlla ‘la irresponsabilitat i la manca de legitimitat democràtica del Tribunal Constitucional espanyol (TC) per influir de manera determinant en el text final de l’Estatut’.

Redacció
Redacció 04/07/2010

‘La voluntat del ciutadans de Catalunya és sobirana i s’ha de respectar’, sentencia el comunicat emès aquest dissabte pel Casal Català de Londres. Els Catalans UK consideren que ‘cap tribunal no pot contradir la veu del poble expressada en referèndum, i si cal, s’hi ha d’adaptar’. ‘L’Estatut, un cop votat en referèndum, no pot estar obert a cap més deliberació’, afegeixen.

Per això, demanen a les institucions i la classe política catalana ‘que es posin al costat del poble de Catalunya i defensin la seva voluntat expressada en referèndum, sense concessions, portant a terme el seu mandat’. La sentència del TC ‘ens empeny a explorar noves vies per garantir el dret a decidir i el respecte dels drets nacionals dels catalans’, diu el comunicat, que anima a la mobilització el proper 10 de juliol.

De fet, un total de 38 entitats, organitzacions i partits polítics, i 26 personalitats del món cultural i social a títol individual, ja han anunciat aquest dissabte el seu suport a la manifestació del 10-J en un acte al Fossar de les Moreres, a Barcelona. Representants polítics com David Madí (CiU), Higini Clotas (PSC), Anna Simó (ERC) i Dolors Camats (ICV), els líders sindicals Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CC.OO.), l’expresident del Parlament Joan Rigol, i figures de la cultura i de la comunicació com Núria Feliu, Albert Om, Toni Soler i Xavier Grasset s’han fotografiat darrere de la pancarta que liderarà la manifestació en resposta a la sentència del TC sobre l’Estatut per fer explícita la seva voluntat de sumar-se a la concentració.