Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Barça i el restaurador Joan Amaré, premis del Turisme de Catalunya

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts la concessió de la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya 2007 al Futbol Club Barcelona i la Medalla d’Honor al restaurador Joan Amaré, propietari del restaurant Casa Amaré de Roquetes, al Baix Ebre. Aquests guardons s’atorguen anualment des del 1981 per part de la Generalitat i tenen com a objectiu reconèixer la tasca dels professionals, empreses i entitats del sector pel desenvolupament del turisme al país. També s’han atorgat deu Medalles del Turisme i deu Diplomes turístics a persones i entitats destacades.

Redacció
Redacció 14/11/2007

La Generalitat ha decidit atorgar la Placa d’Honor al FC Barcelona per la seva contribució a la projecció internacional de Barcelona i Catalunya, ja que ha esdevingut un notable reclam turístic. A més, es pretén també reconèixer la llarga trajectòria del club, iniciada a finals del segle XIX. El Govern considera que el club ha esdevingut un ‘referent esportiu de Barcelona i Catalunya’, així com un ‘element identitari cultural i social’.

Turisme de Catalunya i el Barça mantenen un acord de col·laboració per aprofitar les sinèrgies entre les dues institucions per promoure la destinació Catalunya. Això ha permès organitzar presentacions turístiques amb operadors a ciutats d’Europa, Àsia i Amèrica on l’equip ha jugat els seus partits de pretemporada i de Lliga de Campions. A més, la imatge gràfica de la marca ‘Catalunya’ ha format part de l’equipament del primer equip.

Per la seva banda, el propietari del restaurant Casa Amaré de Roquetes i delegat comarcal del Baix Ebre de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Joan Amaré Gisbert, ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor del Turisme per la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos turístics de Catalunya.

El Restaurant Amaré va ser fundat el 1940 i ha promogut l’interès cultural, històric i turístic del municipi de Roquetes amb l’edició del llibre ‘Amaré. 50 anys de Roquetes’, dedicat a l’activitat social i històrica del municipi i la promoció de la pasta típica anomenada ‘la punyeta de Roquetes’. La Guia Michelin inclou el restaurant en les seves pàgines amb la distinció ‘Big Gourmand’.

Amaré també col·labora amb la sostenibilitat, les noves tecnologies, participa en programes i campanyes desenvolupades des de l’ajuntament i altres administracions, i en la formació i pràctiques dels alumnes del curs de cuina i sala de l’Institut Joaquim Bau. Des del 1998 fins al 2006 ha estat president de la comissió de turisme de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

Deu medalles de turisme

D’altra banda, el Govern també ha decidit atorgar la Medalla del Turisme de Catalunya a Josefina Soley i Rimblas, del càmping El Pasqualet de Caldes de Montbui; José Maria Martínez i Pérez, de l’agència de viatges Abacco Internacional de Barcelona; Antoni Mas i Fortuny, del restaurant la Ferreria de Barcelona; Jesús Pallarès i Bach, de l’hotel Can Boix de Peramola; Joan Masó i Prunell, d’hostaleria Marsol de Lloret de Mar; Pere Bahí i Fàbregas, del restaurant La Xicra de Palafrugell; Andreu Soldevila i Casals, de l’hotel Majestic de Barcelona; Enric Aragonès i Poch, de la cadena Golden Hotels de Pineda de Mar; Valentí López i Sorribes, de l’hotel Villa Retiro de l’Aldea i Estanis Tomàs i Albesa, de Lo Molí de les Rosquilles de Masdenverge.

Deu diplomes turístics

Finalment, la Generalitat ha atorgat els Diplomes Turístics de Catalunya a Grimaldi Tour Operator, de Nàpols; el Restaurant d’Oliana, de Barcelona; el Gremi d’Ostaleria dera Val d’Aran, de Vielha; els Apartaments Dreams, de Girona; l’Hotel Els Puis, d’Esterri d’Àneu; l’Hotel Samba, de Lloret de Mar; l’Hotel La Siuranella, de Siurana; el GSM Conference Limited, de Londres; Anigami Adventures & Events, de Manlleu, i el Parc Arqueològic Mines de Gavà.