Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El 3% del cens ja ha votat anticipadament a la consulta de Sabadell

Falten dotze dies per la consulta sobre la independència de Sabadell (Vallès Occidental), i la Plataforma per l’Autodeterminació al municipi ja ha recollit més de 5.000 vots anticipats, el que suposa el 3% del padró ampliat a joves majors de 16 anys i persones nouvingudes. La propera setmana s’intensificarà encara més la recollida de vot anticipat amb xocolatades, sopars populars i la Festa pel Dret a l’Autodeterminació que es celebrarà al Parc Catalunya. El 30 de maig, jornada de la consulta sobre la independència, els sabadellencs podran votar a una quarantena d’espais de la ciutat.

Redacció
Redacció 19/05/2010

A l’actualitat el cens electoral normal de Sabadell és de 147.410 persones, però la Plataforma per l’Autodeterminació a Sabadell fa servir el padró que inclou als majors de 16 anys i als immigrants, d’acord amb el mètode que s’ha fet servir fins ara als municipis on s’ha celebrat aquesta consulta, que puja a 173.426 persones.

A data d’aquest dilluns a les 8 del vespre la Consulta de Sabadell ja havia comptabilitzat 5001 vots vàlids, el que significa que un 2’88% del cens ampliat ja ha participat a la consulta sobre la independència.

Recta final farcida d’actes

Entre els actes de la propera setmana destaquen els vinculats a la Festa Major del barri de la Creu Alta o la recollida de vot anticipat a la Fira del Cavall, així com xocolatades, activitats infantils i la Festa per l’Autodeterminació de dissabte, que comptarà amb concerts, una fira d’artesans, vermut popular, activitats d’animació i l’habitual recollida de vot anticipat.