Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Duran proclama que el TC està per sobre de la voluntat del poble català

El líder d’Unió i portaveu de CiU al congrés espanyol, Josep Antoni Duran i Lleida, assumeix sense complexos que el Tribunal Constitucional (TC) ‘està per sobre de qualsevol referèndum’ que pugui haver realitzat el poble català i, per aquest motiu, considera que la Generalitat ha d’acatar totalment la retallada de l’Estatut formulada pel TC. ‘Els presidents autonòmics han d’acomplir la llei’, ha asseverat. Duran, en una entrevista amb Onda Cero, ha assenyalat que la culpa que la legitimitat de deu magistrats estigui per sobre de la legitimitat de tot un poble és dels propis polítics, que no han presentat iniciatives per a ‘reconvertir’ la situació.

Redacció
Redacció 06/07/2010

Duran ha insistit en què el TC legalment pot modificar qualsevol Estatut que aprovi el poble català en referèndum, tot i que considera que en aquest cas ha tingut en compte ‘fonaments polítics’ i no jurídics.

‘Hi ha unes legitimitats que avui la llei situa per sobre d’una altra. No és culpa del TC, és culpa de tots nosaltres’, ha explicat, alhora que ha lamentat que com a diputat no ha presentat cap iniciativa per a modificar-ho.

Assistirà a la manifestació
Tot i reconèixer que deu magistrats tenen més legitimitat que tots els ciutadans de Catalunya, Duran s’ha compromès a assistir a la manifestació unitària de dissabte, que ha qualificat de ‘necessària’ i que agruparà ‘sensibilitats molt diverses’, però que és ‘completament insuficient’.