Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Duran i Lleida es despenja de la unitat catalana i aplaudeix ara l’espanyolització de les caixes

No han passat ni vint-i-quatre hores i Duran i Lleida ja ha canviat totalment de posició: d’assegurar aquest dilluns a la tarda que ‘CiU s’oposarà per tots els mitjans que tingui al seu abast‘ a la bancarització de les caixes a aplaudir la reforma que proposa Elena Salgado aquest dimarts al matí. En concret, el portaveu de CiU a Madrid ha explicat a TVE que la federació nacionalista donarà suport al pla financer sobre caixes anunciat per la ministra d’Economia espanyola perquè està pactat amb el sector i el considera ‘necessari’, encara que signifiqui la fi del model de caixes català. D’aquesta manera, Duran i Lleida es rendeix a que algunes entitats catalanes s’acabin ‘bancaritzant’ per tal de rebre ajudes de l’Estat, i ha centrat l’interès de CiU al fet que ‘Catalunya no perdi pes financer’.

Redacció
Redacció 25/01/2011

En una entrevista a TVE, el portaveu de CiU també ha qüestionat les pensions d’expresidents si es dediquen al sector privat i ha obert la porta a parlar de les d’exdiputats.

El Govern es reuneix per estudiar la proposta

Des del Palau de la Generalitat, el president de la Generalitat, Artur Mas, presideix des de les deu del matí la reunió setmanal del Consell Executiu, que aquest dimarts té sobre la taula l’anunci del govern espanyol de nacionalitzar les caixes d’estalvi que no arribin al 8% de solvència, i convertir-les en bancs perquè puguin ser intervingudes pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), un fet que situa en un futur incert el model de caixes català.

Mentrestant, el Govern, i en concret el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, està ultimant el seu pla de xoc per estabilitzar el dèficit de la Generalitat i ajustar-se a l’1,3% que exigeix el govern espanyol.