Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Duran diu que coincideix amb Mas sobre el dret a decidir i que és ‘defensor’ del dret a l’autodeterminació

El president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dimecres que també sosté ‘la tesi del dret a decidir’ i que és ‘defensor’ del dret a l’autodeterminació, tot i lamentar que ‘no és just equiparar-lo només amb alguna de les possibilitats, com pot ser la independència’. ‘Però sempre he defensat el dret a l’autodeterminació’, ha dit. Duran ha assegurat que ‘allò que havia de provocar diferències entre CDC i UDC, no les provoca’.

Redacció
Redacció 21/11/2007

El líder d’Unió ha assegurat subscriure ‘en bona part’ la conferència de Mas, tot dient que ‘sempre hi ha algun matís que cadascú explica a la seva manera’. ‘Però els continguts són molt subscrivibles per part del que jo represento’, ha dit en una entrevista a TV3. Duran ha destacat que Mas remarqués que ‘l’important és que, la decisió que sigui, no provoqui la divisió del país’. Un cop feta la conferència, el líder d’Unió ha instat ara a CDC i a UDC a ‘posar-se a treballar de cara a la campanya electoral’ dels comicis del proper mes de març.

Duran ha remarcat que UDC ‘forma part d’aquesta Casa Gran en la mesura que s’entengui com a CiU, en la mesura que s’entengui com a Casa Gran només CDC la resposta és coneguda i acceptada per les dues parts’. En aquest sentit, ha dit que Unió ha contribuït ‘durant molts anys a la Casa Gran del Catalanisme, al pal de paller de Jordi Pujol, i espero que durant molts anys ho puguem fer en aquest nou context’.

Mas ‘és i serà’ el candidat de Duran

Després que, durant la conferència, Mas es postulés per tornar a ser candidat a la presidència de la Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que Mas ‘és i serà’ el seu candidat. De fet, ha remarcat que Unió ‘no ha deixat d’apostar perquè Mas repeteixi’ i ‘el dia que no hi hagi Mas n’haurem de parlar, però mentre sigui Mas el candidat ja està acceptat per UDC’.

No vol preveure ‘escenaris de futur’ sobre l’Estatut al TC

Sobre el pas de l’Estatut pel Tribunal Constitucional (TC), Duran i Lleida ha assegurat que prefereix ‘continuar defensant la constitucionalitat de l’Estatut’ i ‘no m’agrada preveure escenaris de futur’, tot i afegir que ‘no és que estigui en desacord amb el contingut de l’escenari’ marcat per Mas en cas que hi hagi una retallada. ‘Em segueixo creient que l’Estatut és constitucional’, ha defensat.