Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Duran desacredita Chacón com a presidenciable del PSOE i nega el seu catalanisme

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest divendres que la ministra de Defensa, Carme Chacón, no està preparada per ser candidat del PSOE, i ha negat que sigui catalanista, tot recordant que va ser l’única dirigent del PSC que no va subscriure la tesi sobre la sentència del TC aprovada per l’Estatut. ‘El problema de Chacón és que es postula per situar-se a la política espanyola. El seu problema no és que sigui catalana, sinó que vol que el socialisme espanyol li perdoni la vida. Catalana ho és, el que no és Carme Chacón és catalanista’, ha dit en la seva carta-web. Duran li ha recomanat que segueixi l’exemple d’Alfredo Pérez Rubalcaba i se centri en governar.

Redacció
Redacció 26/02/2011

Després que Chacón hagi dit que Espanya està preparada per a una presidenta dona i catalana, Duran ha subratllat que ningú no discuteix que sigui catalana, però ha afegit que el que no és Chacón és catalanista. Ha recordat en aquest punt que va ser l’única dirigent del PSC que no va subscriure la tesi sobre la sentència del TC aprovada pel Parlament i impulsada pel llavors president José Montilla, primer secretari dels socialistes catalans.

Duran s’ha referit a declaracions d’Alfonso Guerra, que va dir que Espanya està preparada per a qualsevol líder, però que cal que estigui preparat. ‘I aquest crec que també és un altre problema de la senyora Chacón’, ha assenyalat el president d’UDC.Ha constatat que la ministra de Defensa ‘vol que el socialisme espanyol li perdoni la vida’, i li ha recomanat que segueixi l’exemple del vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, que va declarar que des que s’aixeca fins que se’n va a dormir, només pensa en el govern.

Segons Duran, valdria més que en lloc de reobrir el debat sobre la successió de José Luis Rodríguez Zapatero, dediqués les seves energies a governar i a aconseguir que l’Estat compleixi els seus compromisos amb Catalunya.