Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Dubai Berga

La suposada pobresa de recursos dels Països Catalans encara està per veure. Aquests dies Petroleum Oil & Gas Espanya, una filial de Gas Natural, ha sol·licitat els permisos per tal […]

Redacció
Redacció 25/11/2008

La suposada pobresa de recursos dels Països Catalans encara està per veure. Aquests dies Petroleum Oil & Gas Espanya, una filial de Gas Natural, ha sol·licitat els permisos per tal d’iniciar les perforacions i investigar si hi ha hidrocarburs al Bages i el Berguedà.

La investigació encara es troba en fase preliminar, però de confirmar-se les sospites i detectar bosses de petroli amb quantitat suficient com per fer-ne l’extracció rendible, la Catalunya Central esdevindria una de les escasses regions productores de petroli dels Països Catalans, ja que a dia d’avui només s’extreuen hidrocarburs a les plataformes de Repsol davant les costes de Tarragona.

De trobar-se petroli al Berguedà i al Bages, cal suposar que s’obriria un debat sobre la conveniència o no d’iniciar-ne les extraccions. En aquests casos, hi hauria aquells decidits a pujar dalt del dòlar i convertir Berga en el Dubai de la Catalunya central i aquells altres, més ecologistes, que consideraran que el Prepirineu català ha de conservar-se i voldran impedir-ne les explotacions, convertint la comarca dels bolets en l’Alaska catalana.