Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Deu anys d’espera per la llei de seleccions catalanes

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) no emetrà sentència sobre la llei de suport a les seleccions catalanes fins que no resolgui els recursos sobre l’Estatut. Com a conseqüència d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que tenia el suport de gairebé mig milió de catalans, tots els partits amb representació parlamentària excepte el PPC van aprovar l’any 1999 aquesta llei que té per objectiu fomentar la participació de les seleccions catalanes en les competicions oficials. Deu anys més tard, després de l’aprovació de l’Estatut que reconeix competències exclusives a la Generalitat en l’àmbit de l’esport, fonts d’aquest tribunal haurien assegurat a l’Avui que esperaran a emetre sentència sobre l’Estatut abans de pronunciar-se sobre la llei catalana de seleccions esportives.

Redacció
Redacció 16/03/2009

L’article 2 de la llei aprovada fa deu anys assegurava que ‘les federacions esportives catalanes de cada modalitat esportiva són les representants del respectiu esport federat català en els àmbits supraautonòmics’. També obria la porta que les seleccions catalanes participessin en ‘esdeveniments de qualsevol àmbit de caràcter oficial o amistós, segons correspongui’.

Josep Piqué, com a portaveu de l’executiu d’Aznar, va anunciar que el Govern espanyol presentaria un recurs davant el TC per considerar que la llei catalana anava en contra de la Llei de l’Esport de 1990, que restringeix la competició internacional exclusivament a la selecció espanyola.

Amb l’entrada dels socialistes al Govern espanyol, CiU i PSC van demanar que retirés el recurs del Govern d’Aznar però Zapatero es va mostrar contrari a aquesta mesura. La situació a hores d’ara no ha canviat.